Jak 3 rodzaje oddziaływań wpływają na szanse wyleczenia
data publikacji:
ostatnia edycja:
data publikacji:
ostatnia edycja:
Są 3 rodzaje oddziaływań, które codziennie mają nieunikniony wpływ na Twoje zdrowie. Każde z nich ma ogromną moc. Może działać albo pozytywnie, albo negatywnie. Nie wszystkie są od Ciebie zależne, ale z reguły zawsze masz możliwość wpływania na nie. Warto…
data publikacji:
ostatnia edycja:
Naturalny miód jest w diecie dr Budwig jedynym (oprócz soków) dozwolonym słodzikiem. Można nim słodzić herbaty, desery, sałatki, a nawet wytrawne wino. Właściwie bez limitu i bez przeciwskazań. Bo naturalny miód nie jest tylko źródłem słodyczy. Jest jednym z najzdrowszych…
data publikacji:
ostatnia edycja:
W tym wpisie wyjaśniam, dlaczego w diecie dr Budwig nie wystarczy jeść oleju lnianego, czyli dlaczego trzeba przestrzegać zakazu niejedzenia innych tłuszczów. Nawet tych, które uznawane są powszechnie za zdrowe, jak tłuszcz z jaj, czy – skądinąd zdrowych olejów, np.…
data publikacji:
ostatnia edycja:
Przez 3,5 roku pandemii wirusa SARS-CoV-2 i choroby COVID-19 na świecie zmarło 7 milionów ludzi. W cieniu pandemii COVID skrywa się inna pandemia, trwająca już przynajmniej 15 lat. Wg moich szacunków zabiła minimum 26 milionów ludzi. Chodzi o światową pandemię…
data publikacji:
ostatnia edycja:
Kolorowe owoce są bogatym źródłem antychorobowych polifenoli. W związku z tym, przy ich pomocy można szybko „uzdrowić” codzienną dietę. Które z kolorowych owoców są najcenniejszym źródłem polifenoli? W tym artykule znajdziesz ranking przedstawiający ilość polifenoli w 15 kolorowych owocach. Z…
data publikacji:
ostatnia edycja:
Dieta dr Budwig jest dietą laktowegetariańską, co oznacza, że oprócz żywności roślinnej jedzony jest też i nabiał zwierzęcy. Ale nie każdy! W diecie dr Budwig codziennie je się twaróg chudy, maślankę (lub kefir lub jogurt) oraz w niedużych ilościach: mleko…
data publikacji:
ostatnia edycja:
Wiele osób zadaje pytanie, czy nabiał, w tym twaróg można w diecie dr Budwig zastąpić roślinnym źródłem białka. Pytają o to zarówno osoby uczulone na nabiał (z nietolerancją lub alergią), jak i weganie, którzy nie chcą jeść produktów zwierzęcych z…
data publikacji:
ostatnia edycja:
Surowe owoce dostarczają nie tylko witamin, fitamin, minerałów i błonnika, ale także enzymów trawiennych. Tymi enzymami są przede wszystkim amylazy, czyli enzymy, które trawią węglowodany. Jest jednak 11 owoców na świecie, które zawierają duże ilości proteaz, czyli enzymów trawiących białka.…