Jak 3 rodzaje oddziaływań wpływają na szanse wyleczenia
data publikacji:
ostatnia edycja:
data publikacji:
ostatnia edycja:
Są 3 rodzaje oddziaływań, które codziennie mają nieunikniony wpływ na Twoje zdrowie. Każde z nich ma ogromną moc. Może działać albo pozytywnie, albo negatywnie. Nie wszystkie są od Ciebie zależne, ale z reguły zawsze masz możliwość wpływania na nie. Warto…
data publikacji:
ostatnia edycja:
Kolorowe owoce, głównie jagodowe, ale także cytrusy i jabłka są bogate w enzymy i fitaminy, w tym polifenole i inne antyoksydanty. Substancje te mają wielkie znaczenie prozdrowotne, np. antynowotworowe, dlatego dieta dr Budwig kładzie duży nacisk na codzienne dostarczanie tych…
data publikacji:
ostatnia edycja:
Dieta dr Budwig bazuje na świeżych i ekologicznych składnikach roślinnych, w tym najzdrowszym dla chorych oleju roślinnym (lnianym zimnotłoczonym), orzechach, nasionach, warzywach, owocach, ziołach i przyprawach oraz ekologicznym nabiale.
data publikacji:
ostatnia edycja:
Transfer Factor oznacza po polsku „czynnik przenoszenia”, bo potrafi przenosić odporność od osobnika uodpornionego na osobnika „w potrzebie”, np. chorego.
data publikacji:
ostatnia edycja:
Pestycydy to silne toksyny skierowane na chwasty, grzyby, insekty i inne organizmy będące szkodnikami rolniczymi. Ich toksyczne działanie nie ogranicza się jednak tylko do tych organizmów, bo pestycydy przenikają do uprawianych roślin, a wraz z nimi do żywności, a wraz…
data publikacji:
ostatnia edycja:
Jedną z fundamentalnych zasad diety dr Budwig – opracowanej z myślą o ciężko chorych – jest korzystanie wyłącznie z żywności ekologicznej. Dlaczego to takie ważne? Bo żywność BIO gwarantuje mniejsze skażenie pestycydami i konserwantami, zaburzającymi wiele procesów życiowych, a tym…
data publikacji:
ostatnia edycja:
Dr Budwig opracowała swoją leczniczą dietę tak, by dostarczać chorym i zdrowym wszystkich niezbędnych i bioaktywnych wartości odżywczych, niestety współczesna żywność jest coraz uboższa w minerały przez wyjałowienie gleb. Na talerzu może więc brakować niektórych ważnych składników, dlatego powinno się…
data publikacji:
ostatnia edycja:
Dr Budwig tworzyła dla swoich pacjentów bardzo precyzyjne jadłospisy wyznaczając kolejne posiłki o konkretnych porach dnia, poczynając od 7:00 rano, kiedy to ordynowala wypicie na czczo szklanki soku z kiszonej kapusty. Ostatni posiłek czyli kolację wyznaczała na godzinę 18:00. Wiele…